Selaa artikkeleita aihealueittain

Pohjois-Karjalan kesän kulttuuritarjonta on tasokasta ja kansainvälistä

Suomen suvi ja kulttuuritapahtumat ovat lyömätön yhdistelmä. Myös PKS haluaa olla mukana tukemassa ja mahdollistamassa ­paikallisia tapahtumia.

Heinäveden Musiikkipäivät 27.6.–1.7.

Musiikkipäivien residenssiorkesterina jatkaa Helsinki Sinfoni­etta ja kapellimestareina toimivat Santtu-Matias Rouvali, Erkki Lasonpalo ja Ari Rasilainen. Ohjelmistossa kuullaan mm. Sibeliusta, Mozartia ja kunnioitetaan Heinävedeltä lähtöisin olevan Otto Kotilaisen syntymän 150-vuotisjuhlaa.

www.heinavesimusic.fi

Maarianvaaran Kesäteatteri 29.6.–5.8.

Tänä kesänä Maarianvaaran Kesäteatteri kiertää maakuntaa Simo Hämäläisen romaanista dramatisoidulla veijarikomedi­alla Kätkäläinen. Dramatisoinnista ja ohjauksesta vastaa Juhani Joe­nsuu ja musiikista Erkki Räsänen.

www.maarianvaaranteatteri.net

Kihaus Folk 6.–7.7.

Rääkkylä täyttyy rennosta kansanmusiikista ja iloisista ihmisistä heinäkuun alussa, kun Kihaus Folk valtaa kylän. Tämän vuoden teema on VOIMAA! Festivaali tarjoaa ohjelmaa kaiken ikäisille. Kihaus ylläpitää maaseudun kulttuuritarjontaa ja yhdessä tekemisen ilmapiiriä. Esiintyjinä tänä vuonna ovat muun muassa Paleface & Laitakaupungin orkesteri, Maria Gasolina, Vildà ja Slackbird.

www.kihaus.fi

Joensuun Musiikkijuhlat 7.–11.7.

Hieman klassisemman musiikin ystäviä hemmotellaan heinäkuussa Joensuussa pidettävillä Joensuun Musiikkijuhlilla. PKS:n nimikkokonserttina kuullaan Olli Soikkeli Trion konsertti. Soikkeli on Nurmeksesta lähtöisin olevan ja maailmaa kiertävä kitaravirtuoosi. Juhlien muita esiintyjiä ovat mm. Janne Mertanen ja Savonlinna Kvartetti, Iiro Rantala ja Joonas Haavisto sekä Jorma Hynninen.

www.joensuunmusiikkijuhlat.fi

Ilosaarirock 13.–15.7.

PKS on pääyhteistyökumppanina parasta kesäfiilistä huokuvilla rokkifestareilla, jonka puitteet Joensuun Laulurinteellä ovat vertaansa vailla. Rokkiviikonlopun ehkä kuumin nimi on maailman suurimpiin rocktähtiin kuuluva, Grammy-palkittu Jack White. Naapurimaasta Laulurinteelle saapuu ruotsalainen supertähti Zara Larsson, kotimaisista esiintyjistä mainittakoon Nightwish, Sanni ja energinen Von Hertzen Brothers.

www.ilosaarirock.fi

Lieksan Vaskiviikko 20.–28.7.

Vaskimusiikin ystävät ja harrastajat saavat nauttia tänäkin vuonna Vaskiviikon kansainvälisestä ohjelmistosta ja korkeatasoisesta kurssitarjonnasta. Lieksassa järjestetään myös kansainvälinen Eufoniumkilpailu. PKS:n nimikkokonserttina kuullaan herkkä kirkkokonsertti ”Harpuin, huiluin ja trumpetein”, lieksalainen Anni Kuusimäki, harppu, nurmeslainen Kaisa Kortelainen, huilu ja Jouko Harjanne, trumpetti.

www.lieksabrass.com