Selaa artikkeleita aihealueittain

Äly tulee myös sähkön ostamiseen: Priima-sähkösopimuksessa asiakas voi vaikuttaa sähkön hintaan

Sähkön tarjoajista ei ole nykypäivänä enää pulaa. Monet ovat havainneet, että sähköä tarjotaan toinen toistaan halvemmin hintalupauksin niin puhelimessa, kauppakeskuksissa kuin eri tapahtumissakin. Tämä siitäkin huolimatta, että kaikki sähkökauppiaat joutuvat ostamaan sähkönsä samasta paikasta ja täsmälleen samaan hintaan eli Pohjoismaisesta sähköpörssistä. Uuden sähkösopimuksen tekeminen on Suomessa teknisesti helppoa, pelkkä “kyllä”-sana riittää. Pian postiluukkuun kolahtaa lasku uudelta myyjältä ja olet parhaimmillaan sitoutunut kahdeksi vuodeksi sopimukseen, jonka kannattavuus selviää vasta ajan myötä. Varsinkin puhelimessa tehtyyn kauppaan sisältyy aina huonon päätöksen riski, jos ei tunne myyjäyritystä ennestään, eikä satu sillä hetkellä muistamaan ulkoa, paljonko itse asiassa sähköstään maksaa, ja minkä tyyppinen sopimus on päällä. Monella myyjällä tuntuukin usein olevan parempi ”tieto” asiakkaan sähkön hinnasta, kuin asiakkaalla itsellään.

Jos tämän harmikseen kokee, harmista pääsee eroon, kun siirtyy älysähkön käyttäjäksi. Priima-sähkösopimus on uusien palvelujen mahdollistaja entistä älykkäämmän sähköverkon ja entistä älykkäämmän kodin välillä. Priima-asiakkaan sähkö on koko ajan valmiiksi kilpailutettua pörssisähköä, voit vaikuttaa itse sähkösi hintaan ja saada hyötyä kaikista uusista sähkön mahdollisuuk­sista, kuten itse tuotetusta sähköstä, sähkön käytön

ohjauksesta ja vaikkapa sähkö­­auton omistamisesta. Priimasta saat oman näköisen sähkösopimuksen, jolla hallitset sähkön käyttöäsi ja kustannuksiasi helposti ilman jatkuvaa kilpailuttamisen vaivaa. Voit myös vakauttaa sähkön hintaasi tekemällä hintakiinnityksiä esimerkiksi talvikauden ajaksi.

Priima-sähkösopimus sisältää:

  • Tuntikohtaisesti hinnoitellun pörssisähkön
  • Mahdollisuuden hintakiinnityksiin
  • Itse tuotetun sähkön ja ostosähkön tuottojen ja kustannusten optimoinnin
  • Hinta- ja kustannusseurannan
  • Sähkön alkuperävalinnat

Mahdollistaa jatkossa:

  • Kysynnänjoustopalvelujen hyödyntämisen
  • Sähkön varastoinnin (akustot) optimoinnin

Priima-sähkösopimus on uusien palvelujen mahdollistaja entistä älykkäämmän sähköverkon ja entistä älykkäämmän kodin välillä. Priima-asiakkaan sähkö on koko ajan valmiiksi kilpailutettua pörssisähköä, asiakas voi vaikuttaa itse sähkönsä hintaan ja saada hyötyä kaikista uusista sähkön mahdollisuuksista, kuten itse tuotetusta sähköstä, sähkön käytön ohjauksesta ja vaikkapa sähköauton omistamisesta.