Älykkäästi nerokas sähkösopimus yrityksille

Asiakastapaamisissa saamamme pa­­lautteen mukaan yrittäjät eivät yleensä ole erityisen innokkaita pohdiskelemaan säännöllisesti sähkösopimuksensa tilaa ja kohtaloa. Sähkösopimusten vertailu ja niihin perehtyminen on työlästä ja silti siinä vaanii riski sitoutumisesta vääräntyyppiseen sopimukseen väärään aikaan. Tämä tulee esiin varsinkin silloin, kun sähkölaskun osuus yrityksen kustannuksista on vähäinen.

Asiat ovat nyt onneksi helpottumaan päin, sillä PKS on tuonut markkinoille aivan uudentyyppisen Priimaplus-sähkösopimuksen, jolla yrittäjä pääsee kiinni suoraan pörssihintatasoon, eli samaan hintaan, jolla suuretkin yritykset ja sähköyhtiöt hankkivat sähkönsä. Priimaplus-asiakas voikin olla varma, että maksaa sähköstään markkinahintaa joka hetki. Tämä, jos mikä vapauttaa yrittäjän aikaa ja energiaa keskittyä varsinaiseen liiketoimintaansa. Kuluttaja-asiakkaille suunniteltu vastaava pörssihintainen sähkösopimus on nimeltään PKS Priima.

– Bändien buukkaukset, erilaisten tapahtumien järjestämiset, ravintolan pyörittäminen ja toiminnan kehittäminen pitävät kalenterin yleensä kivasti täynnä – ja hyvä niin. Kun tässä perusliiketoiminnassa on ihan tarpeeksi tekemistä, odotan sähkösopimukselta kilpailukykyisen hinnan lisäksi ennen kaikkea vaivattomuutta. Sitä, että palvelu pelaa, hinnat ovat aina kohdallaan ja voi itse keskittyä varsinaiseen liiketoimintaan, tiivistää Töminä Oy:n toimitusjohtaja Asko Piiparinen.

Sähkön hinnan kiinnittäminen lisää kustannusten ennustettavuutta

Sähköpörssissä sähkölle muodostuu aina ostajan kannalta halvin ja myyjän kannalta paras kaupankäyntihinta. Siksi sen edullisempaa sähköä ei käytännössä ole olemassa. Jos joku halvemmalla myy, laittaa käytännössä omaa rahaansa sähkölaskun mukaan liitteeksi ja sellainen ei pidemmän päälle ole kovin mielekästä. Priimaplus-asiakas ostaa lähtökohtaisesti sähköä pörssin tuntihinnalla ja voi halutessaan kiinnittää sähkön hintaa jopa kahden vuoden päähän tulevaisuuteen. Kiinnittämisen voi tehdä myös osalle sähkön tarpeesta ja vain niille vuosineljänneksille, mille haluaa.

Mikä sitten on oikea hetki kiinnittää sähkön hinta? Koska tulevaisuuden sähkön hinnan kehittymisen arviointi on haastavaa täyspäiväiselle ammattilaisellekin, ei se ole sen helpompaa asiakkaallekaan. Ainut oikea keino siihen on arvioida itse, onko sen hetkinen hintataso oman yrityksen tai budjetoitujen kustannusten kannalta sopivalla tasolla, vai kannattaisiko vielä odottaa. Hinnan kiinnittäminen toimii ikään kuin siis vakuutuksena nousevien hintojen varalle ja helpottaa kustannusseurantaa. Jos hinnankiinnitys sattuu sopivaan hetkeen, saattaa saada aikaan ”ylimääräisiä” säästöjä, jos taas tuntihinnat jäävät kiinnityshinnan alapuolelle, on ainakin varmistanut kohtuullisen sähkön myös markkinahäiriötilanteissa. Äkillisiä hinnannousuja voi markkinoilla tapahtua esimerkiksi voimalaitosten seisokkien tai siirtoyhteysongelmien yhteydessä. 

Hinnankiinnityksen voi ottaa nyt myös palveluna

Hinnankiinnityspalvelussa asiakas valtuuttaa PKS:n tekemään hintakiinnityksiä puolestaan. Palvelulla tavoitellaan asiakkaan kannalta mahdollisimman edullista sähkön hintaa mahdollisimman pienellä riskillä. Hinnankiinnityspäätöksiä ohjaa oma markkinanäkemyksemme, jonka perusteella asiakkaan hinta voidaan kiinnittää kokonaan, osittain tai jättää kokonaan kiinnittämättä. Kaikkien PKS:n tekemien toimenpiteiden tavoitteena on yksinomaan tuottaa asiakkaalle hintaetua hinnankiinnitysperiaatteiden puitteissa. Kaikista asiakkaalle tehdyistä kiinnityksistä lähetetään asiakkaalle viesti ja kirjataan lyhyt perustelu Live-palveluun. Hinnankiinnitys­­-palvelu on asiakkaallemme maksuton.

Lisää tietoa:

www.pks.fi/priimaplus