Vaikuta itse sähkölaskujesi saapumistiheyteen ja maksutapaan

Laskujen maksaminen rullaa yleensä rutiinilla, mutta aika ajoin on hyvä pohtia, onko laskujen saapumis­väli sopiva kulutukseen ja laskujen summaan nähden tai olisiko joku toinen tapa näppärämpi hoitaa laskut maksuun. Sähkölaskun osalta vaihtoehtoja ainakin on tarjolla.

Saat sähkölaskusi valitsemasi laskutusrytmin mukaisesti kerran kuukaudessa, joka toinen kuukausi tai neljännesvuosittain. Voit myös vaihtaa vuosikäyttöarvion perusteella laskujen määrää sinulle sopivammaksi joko nettisivujemme ”Laskutus- ja yhteystietojen muutos” -kohdassa tai soittamalla asiakaspalveluumme. Tiheämpi laskutusväli kuormittaa tasaisemmin paljon sähköä käyttävän kukkaroa erityisesti talviaikaan, kun kulutusta on luonnostaan enemmän kuin kesäaikaan. Harvakseltaan tuleva lasku soveltuu parhaimmin pieneen sähkönkulutukseen. Niin tai näin, vuoden kokonaissumma on kuitenkin sama.

Sähkölaskun saat nyt myös sähköpostiin

Myös maksutapavaihtoehtoja on useita, joista voit valita itsellesi helpoimman tavan. Uusimpana vaihtoehtona on sähköpostitse saapuva lasku, jonka saat vaihtamalla nykyisen laskutusosoitteesi sähköpostiosoitteeseesi nettisivuillamme www.pks.fi Asiointi-osiossa ”Laskutus- ja yhteystietojen muutos” -kohdassa.

E-lasku suosituin tapa

Tällä hetkellä suosituin ja helpoin tapa laskujen maksuun on ylivoimaisesti e-lasku omaan verkkopankkiin. E-laskusopimus tehdään verkkopankissa edellisestä sähkölaskusta löytyvän viitenumeron avulla. Jos e-laskusopimuksen tekeminen jännittää, voit katsoa netistä opastevideon ja huomata kuinka helppoa se on. Opastevideon löydät osoitteesta www.pks.fi/laskut-ja-maksaminen.

Tilisiirto on perinteisin maksutapa

Postin mukana tuleva tilisiirtolasku on monelle se tutuin tapa saada laskuja. Se on edelleen hyvä tapa hoitaa maksuja, jos eräpäivien muistaminen ei tuota ongelmaa ja haluat hallinnoida laskuja näppituntumalla. OmaPKS-palvelu on asiakkuutesi tietolaari

OmaPKS-asiointipalvelussa oma.pks.fi ei vielä ole laskunmaksumahdollisuutta, mutta sieltä löydät sähkönkäyttöpaikkojesi laskuarkiston muutamalta vuodelta. OmaWatti-osiossa voit tarkastella lähemmin, miten sähkökäyttösi jakautuu vuosi-, kuukausi-, viikko-, päivä- tai tuntitasolla ja miten se suhteutuu vastaavanlaiseen vertailuryhmään verrattuna. Halutessasi voit myös tilata sähköpostiisi kulutustiedoistasi viikko- tai kuukausiraportin. OmaPKS-palvelussa on paljon asiakkuuteesi liittyvää hyödyllistä tietoa, jota et löydä mistään muualta. Kannattaa siis käydä kurkkaamassa säännöllisin väliajoin.