Selaa artikkeleita aihealueittain

Mikkelin asuntomessut antoivat paljon uutta ihmeteltävää ja ideoita – katso kymmenen ideaa

Upeaan Saimaan rantamaisemaan rakennettu Mikkelin Asuntomessut antoi tänäkin kesänä paljon uutta ihmeteltävää ja ideaa niin sisustajalle kuin rakentajallekin. Ohessa muutamia näistä inspiraation lähteeksi.

Aamiaiskaapit

Keittiöihin ilmestyneet aamiaiskaapit pitävät keittiön siistimpänä, kun aamiaiseen tarvittavat välineet saa kätkettyä ovien taa. Kaappiin voi piilottaa samalla pöytätilaa vievät kodinkoneet, kuten kahvin- ja teekeittimen ja vaikka mikroaaltouunin.

Löhöilykeinut

Terassin kutsuva löhöilykeinu riippuu vaijerien avulla katosta ja keinuu hiljalleen. Monen mielestä varmasti kodin paras paikka.

Lemmikit

Kissan hiekkalaatikko ei ole kaikkein esteettisin näky kodinhoitohuoneessa tai eteisessä. Tässä kissalle on tehty WC-tila piilottamalla hiekkalaatikko kodinhoitohuoneen alakaappiin ja tekemällä oveen karvaturrille oman sisäänkäynnin.

Kauko-ohjattavat sälekaihtimet

Talon ulkopuolelle tuleva Roma-sälekaihdin pitää kuumuuden poissa kodista. Se voi olla hyödyllinen myös näkösuojana, kun ikkunat ovat matalalla ja naapurit lähellä. Säleiden asentoa ja valon määrää pääsee säätämään kaukosäätimellä.

Siirrettävät ulkovalot

Ulkovaloja ei aina tarvitse kaapeloida maan alle vaan siirtää tarpeen mukaan sinne, missä on tarvetta. Garden Lights Ball-tunnelmavaloilla saa hohtoa pimeneviin syysiltoihin. Valot hehkuvat tarvittaessa eri väreissä mutta tottelevat kaukosäädintä.

Kodinohjausjärjestelmät

Kodinohjausjärjestelmien avulla ohjataan valaistusta ja lämmitystä, ilmanvaihtoa ja ilmastointia, ovipuhelinta sekä kaihtimia ja vaikka markiiseja. Ohjaus tapahtuu painikkeiden ja kosketusnäytön lisäksi myös älypuhelimella, tabletilla ja tietokoneella. Tämä esittelyssä ollut ABB:n järjestelmä sopii myös remontoitaviin kohteisiin.

Puuvajat

Kaikissa Asuntomessujen taloissa on tulisija. Joensuun Katospalvelun valmistama puuvaja sopii hyvin modernin talon ilmeeseen.

Keittiöt

Keittiön välitilan valaistulla kuvataustalla saa ilmettä keittiöön. Kuvan voi vaihtaa vaikka vuodenaikojen mukaan tai muuten vaan kun kyllästyttää.

Saunan valaistus

Saunaa voi valaista vaikka näin. Harvian kiuas on upotettu lauteiden tasolle.

Led-valot

Ledeillä saa aikaan näyttäviä valaistuksia. Filamenttilamput luovat lämmintä ja pehmeää tunnelmaa.

Äänentoisto

Kun jooga-studio on kotona, ei tarvitse lähteä mihinkään harrastuksen perään. Myös äänellä voi sisustaa. Kelosound-kaiutin kätkeytyy kelopuupölkkyyn ja tuo ilmoille mystiset metsän ja luonnon äänet. Pölkky värisee musiikin tahdissa. Sitä halaamalla saa uutta voimaa arkeen.