Kattolämmityksessä tuntuu olevan jotain vikaa. Miten saa testattua, toimivatko kaikki elementit? Saako kattolämmitystä yleensä vielä korjattua?

Kattolämmityksen tarkastamiseen voi hyödyntää esimerkiksi lämpökameraa. Parhaiten tämä onnistuu, kun kattolämmitys on ollut pois päältä jonkin aikaa ja lämmöt käännetään takaisin päälle. Jos suurempi lohko lämmityselementeistä ei toimi, paljastaa lämpökamera vian helposti, myös normaalikäytössä. Kattolämmitystä voi korjata vaihtamalla toimimattomat elementit uusiin. On kuitenkin syytä ensin varmistaa, ettei vika johdu esimerkiksi toimimattomasta termostaatista tai ohjauslaitteesta.

Siinä vaiheessa, kun lämmityselementit alkavat vikaantua, kannattaisi pohtia kuitenkin yksittäisten korjausten sijasta kaikkien elementtien vaihtamista kerralla. Suurin työ aiheutuu edessä olevien rakenteiden, kuten sisäkaton purkamisesta ja takaisin laitosta. Purkamaan joutuu vähintään elementtien kohdalla olevat alueet. Mikäli joudutaan tekemään sähkötöitä, on tekijällä oltava todistetusti sähköalan osaamista. Voit tarkistaa, löytyykö urakoitsijalta voimassa olevia sähköalan pätevyyksiä esimerkiksi TUKES:n ylläpitämästä urakoitsijarekisteristä: rekisterit.tukes.fi