Puuskaiset tuulet katkovat sähköjä loppuviikolla

Kohtalaisen voimakkaat puuskaiset tuulet aiheuttavat parhaillaan häiriöitä sähkönjakeluun lähes koko PKS Sähkönsiirron toimialueella. Sähköttömiä talouksia oli kello 16 aikoihin noin 2000, joista suurin osa sijaitsi Tohmajärven, Nurmeksen, Kiihtelysvaaran ja Polvijärven alueella. Kovimmat tuulet laantuvat ennusteen mukaan iltakahdeksaan mennessä, jolloin myös vikojen korjaus nopeutuu.

Myös juhannuksen viettoa häiritsee perjantaina ja lauantaina voimakas puuskittainen tuuli. Matalanpaineeseen liittyy myös runsas vesisade, joka voi aiheuttaa paikoitellen jopa tulvia taajamissa. Maa-alueilla puuskat ovat paikoitellen yli 20 metriä sekunnissa, mikä voi kaataa puita sähkölinjoille. PKS Sähkönsiirto on varannut mahdollisiin sähkönjakelun häiriöihin verkostoasentajia ja metsäurakoitsijoita.

Johdoille kallistuneita puita ei saa mennä poistamaan omin voimin, vaan asiakkaat voivat ilmoittaa sähkönjakelua vaarantavista ja kallistuneista puista sähköpostilla osoitteeseen vikapaikka@pks.fi tai soittamalla asiakaspalveluun 013 2663 900. Vikatilannetta voi seurata myös netistä Katkot-palvelustamme osoitteessa katkot.pks.fi.