Sankka lumisade painaa puita johdoille maakunnan eteläosissa

Tänään Suomeen saapunut voimakas matalanpaine on pudottanut lumilastinsa erityisesti Keski-Suomeen, mutta myös Pohjois-Karjala on saanut osansa valkeasta. Lunta on satanut paikoin jopa yli 20 sentin vahvuudelta ja lumi tarttunut hyvin jo ennestään hieman koppurassa olleiden puiden oksille. Ilmiö on erityisen voimakas jakelualueemme eteläisimmissä osissa Rääkkylässä, Kesälahdella, Kiteellä ja Punkaharjulla, jossa puita on jo jonkin verran taipunut sähköjohdoille. Sähköttä oli keskiviikkoiltana sillä suunnalla kello 20 aikaan enimmillään noin 3200 ja klo 22 aikaan 2200 asiakasta. Jakelualueen muissa osissa ei ole ollut häiriöitä. Lumisadealue väistyy aamuyöllä kokonaan Venäjän puolelle.

Lähimmän viikon aikana lumen kertyminen puihin Kiteen-Kesälahden korkeudella jatkuu, sillä lämpötila sahailee sopivasti hieman nollan molemmin puolin ja lunta satelee jonkin verran lisää. Tämä tulee todennäköisesti aiheuttamaan jonkin verran sähkökatkoja, mutta kuitenkaan mitään laajempaa häiriötä.

  • Viat pyritään korjaamaan yön aikana, mutta osa vikojen korjauksista saattaa jäädä torstaiaamuun. Loppuviikosta aloitamme etelän suunnalla johtojen lentotarkastukset, joilla kartoitetaan mahdollisia vikapaikkoja ennakoivaa vianestoa varten. Johdoille taipuneita puita käydään sen jälkeen poistamassa kartoituksen perusteella, kertoo käyttöpäällikkö Matti Pesonen PKS Sähkönsiirrosta.

Häiriötilannetta voi seurata netistä osoitteesta https://katkot.pks.fi

Koko Suomen tilanteen näet Sähkökatkokartasta, www.sähkökatkokartta.fi