Onko sähköliittymän hankinta suunnitelmissa? – käy sähköisessä liittymäpalvelussa katsomassa alustava hintatieto.

Itäisessä Suomessa riittää rakentamattomia rantoja ja tontteja vielä vaikka kuinka paljon, mutta ensimmäisesi käytännön haasteeksi usein nousee sähkönsaantimahdollisuus. Sähköliittymä voidaan teknisesti rakentaa periaatteessa minne tahansa, mutta rajoitteeksi käytännössä kuitenkin muodostuvat liittymän rakentamisen kustannukset. Hinnan selvittämistä ennakkoon helpottaa uusi sähköinen liittymäpalvelu, joka löytyy OmaPKS-palvelusta.

Liittymäpalvelu toimii yksinkertaisuudessaan niin, että asiakas navigoi karttalehdellä haluttuun liittymän kohtaan ja merkitsee hiirellä liittymän paikan, jolloin hintatieto ilmestyy näytölle. Tämän perusteella voi myös tilata liittymästä tarkemman kirjallisen tarjouksen tai tehdä lopullisen tilauksen sähköisesti. Tilaamisen jälkeen asiakas voi seurata liittymäpalvelusta myös oman liittymänsä rakennustyön valmistumista. Jos liittymän rakentaminen ei vielä ole ajankohtaista, kaikki dokumentit säilyvät kätevästi samassa paikassa myöhempää tarvetta varten.

Sähköisestä liittymäpalvelusta voi katsoa liittymien hintoja lähellä olemassa olevaa sähköverkkoa olevien kohteiden osalta. Jos suunniteltu liittymä sijaitsee yli 700 metrin päässä verkosta, se joudutaan esisuunnittelemaan ja laskemaan erikseen.