Monta hyvää syytä viettää kesää Pohjois-Karjalassa

Tänä kesänä PKS on mukana monissa eri kulttuuri- ja urheilu­tapahtumissa eri puolilla Pohjois-Karjalaa. Erityisesti 100 vuotiaan Suomen suvessa soi musiikki jokaiseen makuun.

Jukolan Viesti 17.–18.6.

Kalevan Rastin järjestämässä Joensuu-Jukolassa suunnistetaan Enon vaihtelevissa maastoissa yli 16 000 kilpailijan voimin. Paikan päälle odotetaan kymmeniä tuhansia katsojia nauttimaan kisatunnelmasta. Joensuu-Jukola on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa ja Suomi 100 Venlojen juhlaviesti suunnistetaan nimensä mukaisesti satavuotiaan Suomen kunniaksi.
www.jukola.com

Heinäveden Musiikkipäivät 28.6.–2.7.

Heinäveden Musiikkipäivät juhlii 100-vuotiasta Suomea korkealla kirkonmäellä residenssiorkesterina toimivan Helsinki Sinfonietan loihtimin sävelin Leif Segerstamin, Santtu-Matias Rouvalin ja Erkki Lasonpalon johtamana. Ohjelmistossa kuullaan mm. Sibeliusta, Melartinia, Segerstamia ja Klamia. Solisteina esiintyvät tähtisopraano Camilla Nylund, baritoni Juha Kotilainen ja sopraano Marjukka Tepponen. Sunnuntain päätöskonsertissa esiintyy myös maineikas Helsingin filharmoninen kuoro.
www.heinavesimusic.fi/

Kihaus Folk 7.–8.7.

Rääkkyläläinen letkeän leppoisa Kihaus Folk luotta tänä vuonna aiempia vuosia enemmän kansan- ja etnomusiikin vetovoimaan ja profiloituu entistä tukevammin omille juurilleen. Lavalla nähdään mm. Suistamon Sähkö, Johanna Juhola haitareineen  ja Jukka ­Poika sekä Kaija Pakarisen yhtye Piiat ja renki. Vanhasta ja nykyisestä Värttinästä tiivistetty Set´Akat juhlistaa laulun mahdillaan Sari Kaasisen viisikymppisiä. PKS on lavaisäntänä lauantain Kihaus Klubilla.
www.kihaus.fi

Joensuun Musiikkijuhlat 2.–13.7.

Joensuun Musiikkijuhlien kesässä on vauhtia ja riemastuttavia konserttielämyksiä, lupaa taiteellinen johtaja Janne Mertanen. The Fabulous Bäckström Brothers naurattaa fyysisen komiikan, vaudevillen ja oopperahuumorin loistavalla punonnalla, vihdoinkin Joensuussa! Emma-palkittu Aki Rissanen Trio tarjoaa kansainvälisen tason jazz-elämyksen ja suurimpana vieraileva kokoonpanona on Il Mosaico -nuorisosinfoniaorkesteri Sveitsistä. www.joensuunmusiikkijuhlat.fi

Ilosaarirock 14.–16.7.

PKS on pääyhteistyökumppanina ehkä Suomen parhaimmilla rokkifestareilla, jonka puitteet Joensuun Laulurinteellä ovat vertaansa vailla. Tänä kesänä 3-päiväiseksi muuttuvien festareiden artistikattaus on saanut ennakkoon jo paljon kiitosta. Erityistä kiinnostusta on herättänyt 90-luvun ilmiö Ultra Bra, joka kokoontuu vielä kerran yleisön eteen. Näemmekö tätä bändiä enää koskaan tämän jälkeen? www.ilosaarirock.fi

Lieksan Vaskiviikko 21.–29.7.

Vaskiviikon kansainvälinen ohjelmisto, korkeatasoinen kurssitarjonta ja kansainvälinen trumpettikilpailu nostavat Lieksan Vaskiviikon yhdeksi tunnetuimmista tapahtumista vaskimusiikin ystävien ja harrastajien keskuudessa. Taiteellisen johtajan Jouko Harjanteen mukaan ohjelmiston helmiä ovat tänä vuonna mm. Pacho Flores sekä maailmalla kiitosta saanut amerikkalainen Seraph Brass-kvintetti. PKS isännöi Suomen kansainvälisimmän vaskiyhtye Helten Brassin levynjulkaisukonserttia lauantaina 22.7.

www.lieksabrass.com